Átadták az idei Pegazus Díjakat a legdinamikusabban fejlődő magyar kkv-knak

Budapest, 2017. december 5. Idén immár kilencedik alkalommal részesültek Pegazus Díjban Magyarország legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozásai: a rangos elismerést idén is összesen harminc kiváló gazdasági teljesítményt nyújtó kis- és középvállalkozás kapta meg. A vállalkozások képviselői kedd este a Four Seasons Gresham Palotában tartott gálán vehették át a díjakat, amelyeket a hagyományoknak megfelelően idén is feltörekvő és piacvezető kategóriában, három földrajzi régió szerint ítéltek oda az adományozók.

Az idei díjazottak a legkülönbözőbb iparágakat képviselik: megtalálhatók közöttük gép- és berendezésgyártó, műanyag- és faipari, élelmiszeripari, nyomdaipari, illetve informatikai tevékenységet végző társaságok csakúgy, mint kábeltévés vagy egészségügyi szolgáltatást nyújtó cégek. Közös jellemzőjük ugyanakkor, hogy az elmúlt két teljes év során kiemelkedő növekedést értek el, valamennyien legalább öt éve alapított, magyar többségi tulajdonban álló vállalkozások, amelyek jó likviditási mutatókkal rendelkeznek, és 2016-ban pozitív eredményt értek el (legalább EBITDA-szinten, vagyis a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtt).

A Pegazus Díjat évente osztja ki az Enterprise Investors, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb kockázati- és magántőke-befektető vállalata, a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája.

„A Pegazus Díjjal azokat a sikeres, dinamikus kis- és  középvállalkozásokat állítjuk reflektorfénybe, amelyek tehetségük és jó stratégiájuk révén jó úton haladnak ahhoz, hogy a legnagyobb, befutott cégek közé kerüljenek – mondta Tüske Tamás, az Enterprise Investors országigazgatója a díjátadó rendezvényen. – Meggyőződésünk, hogy kiváló példáik bemutatása és elismerése is hozzájárul a hazai gazdaság fő bázisát jelentő kkv-szektor továábi fejlődéséhez.”

„Az idei év olyan szempontból is különleges, hogy a harmincból hét díjazott immár másodszor szerepel a Pegazus Díj nyertesei között – jelentette ki Edward Keller, a Dentons ügyvédi iroda M&A partnere. – Mindez azt mutatja, hogy megfelelő hosszú távú stratégiával egy vállalat magasabb fejlettség mellett is képes kiemelkedő növekedést produkálni. A mostani kedvező gazdasági környezet is jó hátteret teremt az újabb és újabb határok sikeres áttörésére, akár organikus úton következik ez be, akár friss tőkét és módszereket biztosító befektetők bevonásával.”

„A növekedés fenntartásának egyik legfontosabb feltétele a megfelelő kockázat- és kintlévőség-kezelés – tette hozzá Keleti József, a Bisnode Csoport Country Manager-e. – A Pegazus Díjjal kitüntetett vállalkozásokat ezért cégminősítő megoldásainkkal segítjük abban, hogy magatartásukkal pénzügyi kockázatot jelentő partnereik kiszűrésével hosszabb távon is profitábilis növekedési pályán maradjanak.”

Az első díjasok listája

Az eseményen az eddigiekhez hasonlóan idén is a „Piacvezető” és a „Feltörekvő” kategóriákban, összesen 30 magyarországi kis- és középvállalatot ismer el díjjal vagy oklevéllel a szakmai zsűri. A legdinamikusabban fejlődő kis- és középvállalkozások teljesítményét régiónként – Nyugat-, Közép-, és Kelet-Magyarország – díjazzák.

A „Feltörekvő” kategóriában azok a vállalatok szerepelnek, amelyek árbevétele 2016-ban 1 milliárd és 2,5 milliárd forint között mozgott. E kategória győztesei:

Régió Cég Tevékenység
Nyugat-Magyarország Termoplast Kkt. Hőre lágyuló műanyagok fröccsöntése
Közép-Magyarország Digic Pictures Kft. Animációs filmek készítése
Kelet-Magyarország Javipa Kft. Csomagolóanyagok és -eszközök előállítása

A „Piacvezető” kategóriába olyan cégek kerültek, amelyek árbevétele 2016-ban már meghaladta a 2,5 milliárd forintot. E kategória győztesei:

Régió Cég Tevékenység
Nyugat-Magyarország Flexmont Kft. Szerelés-automatizálás, egyedi gépek és berendezések gyártása
Közép-Magyarország Prime Rate Kft. Teljes körű nyomdai tevékenység
Kelet-Magyarország Nádudvari Élelmiszer Kft. Tej- és húskészítmények gyártása

Háttér-információ:

A Pegazus Díjról és a további díjazottakról bővebb összefoglalót a jelen sajtóközleményhez kapcsolódó háttéranyag tartalmaz.
Hivatalos honlap: www.pegazusdij.hu

A díjat adományozó vállalatok:
Enterprise Investors: www.ei.com.pl/hu
Bisnode: www.bisnode.hu
Dentons: www.dentons.com

További információ:
Varga Péter
Target Communications
Tel.: +3630 328 7186; e-mail: varga@targetcom.hu