Kiosztották az idei Pegazus Díjakat: bármely iparág lehet sikeres

Budapest, 2013. december 6.Ismét 30 hazai kis- és középvállalkozást részesítettek elismerésben az immár ötödik alkalommal megrendezett Pegazus Díj alapítói a Művészetek Palotájában rendezett díjátadó gála keretében tegnap este. Idén a kiemelkedő teljesítményű kkv-k palettája igen színes, számos iparág képviseltette magát: gépgyártás, humán erőforrás, élelmiszeripar, marketing, hogy csak néhányat említsünk.

A Pegazus Díj a legdinamikusabban fejlődő magyarországi kis- és középvállalkozások teljesítményét ismeri el. Az elismeréseket a díjat alapító Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat; a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint hazánk egyik legnagyobb ügyvédi irodája, a White & Case LLP nemzetközi ügyvédi iroda adta át a Művészetek Palotájában, 2013. december 5-én megrendezett exkluzív díjátadó gála keretében.

„Nagy öröm számomra, hogy ilyen sokszínű a díjazottak köre, és számtalan iparág képviselteti magát. A Feltörekvő kategóriában jó látni, hogy lelkes, kicsi csapatok nemzetközi sztenderdek mentén, nagyvállalatokat megszégyenítő profizmussal működnek kiváló eredményeket érve el ezáltal. Nagyszerűnek tartom, hogy egyre több olyan hazai céget látunk növekedni, fejlődni, ahol az alapító tulajdonosok a fiatalabb generációnak vonzóvá tudják tenni a családi vagy baráti közösségből kinövő vállalkozásokat, így a tapasztalat és a hosszú évek, évtizedek alatt felhalmozott szakmai tudás mellett teret kaphat a fiatalok lendülete, újító kedve is. Ezek a cégek sokszor a nemzetközi porondon is versenyképesek és a magyarok jó hírét öregbítik a régióban, de akár Európa- sőt, olykor világszerte. Az előrejelzések szerint jövő évben reális lehet a GDP növekedése, amihez a most kitüntetett vállalatok nagymértékben hozzájárulnak” – fogalmazott Tüske Tamás, az Enterprise Investors befektetési igazgatója.

Feltörekvők és piacvezetők – a toplista

„FELTÖREKVŐ” kategória

A nyugat-magyarországi régió legjobbjának az ARMATEX Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-t találta a zsűri, mely biztonsági felszerelések gyártásával foglalkozik. A közép-magyarországi régió első helyezettje STEEL Profession Kft. lett; mely az ipari, mezőgazdasági és általános célú acélszerkezetes épületek gyártásával foglalkozik. A kategória kelet-magyarországi nyertese pedig a Nagév Cink Kft. lett, amely fémfelület kezeléssel, tűzihorganyzással foglalkozik.

„PIACVEZETŐ” kategória

A „PIACVEZETŐ” kategóriában a nyugat-magyarországi régióban első helyet ért el az elektronikai egységeket gyártó VIDEOTON EAS Kft. A közép-magyarországi régióból a Keskeny és Társai 2001 Kft. lett a legjobb; a cég íves ofszet nyomtatási technológiával, teljes PDF-bázisú munkafolyamatokkal és komplett kötészettel foglalkozik. A kategória győztese a kelet-magyarországi régióban a MASTER GOOD Kft. lett, mely integrált takarmány-termeltetéssel, baromfitenyésztéssel és feldolgozással.

„Magyarországon jelenleg közel 600 ezer társas vállalkozás tevékenykedik. A megbízhatóan és stabilan működő cégek számára egy ilyen nagy körben kihívás, hogy megmutassák velük érdemes üzletet kötni, rájuk hosszú távon is lehet számítani. Nagy öröm számomra, hogy a Bisnode részese lehet a Pegazus díjnak, melynek csakúgy mint a Bisnode-nak az a célja, hogy megmutatassa a piacnak a jól működő, kockázatmentes cégeket. Megtiszteltetésnek tartom, hogy immár 5. alakalommal átadhatom a Pegazus Díjat Magyarország legdinamikusabban fejlődő vállalatainak” – tette hozzá Keleti József, a Bisnode csoport Country Managere.

„Ebben a kihívásokkal teli időszakban különösen fontos, hogy elismerjük a magyar kis- és középvállalkozások eredményeit és jelentőségét. Örömünkre szolgál, hogy immár ötödik alkalommal vehetünk részt a Pegazus Díj átadásának támogatásában, és a nyertesek felé továbbíthatjuk azt az elismerést és bátorítást, ami megilleti őket” – fogalmazott Edward Keller, a White & Case LLP partnere.