Pegazus 2009 Díj: A legdinamikusabb magyar vállalkozások kaptak rangos elismerést

Budapest, 2009. november 25.2009. november 24-én immáron második alkalommal osztották ki a Pegazus Díjat, a legdinamikusabban fejlődő vállalkozások rangos elismerését. Budapesten a Lánchíd Palotában megrendezett exkluzív gálán idén két kategóriában díjazták a kimagasló növekedést mutató magyar vállalatokat, amelyek példája jól mutatja, hogy a nehéz gazdasági körülmények ellenére is van lehetőség a fejlődésre.

A díj adományozói – az Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat; az Ernst & Young vezető könyvvizsgáló, adó, tranzakciós és üzleti tanácsadási szolgáltató; hazánk egyik legnagyobb ügyvédi irodája, a White & Case nemzetközi ügyvédi iroda; valamint a Dun & Bradstreet, a világ vezető üzleti információ szolgáltatója – a presztízsértékű díj átadásával fejezték ki elismerésüket azoknak a magyar vállalkozásoknak, amelyek a mai gazdasági környezetben is átlag feletti teljesítményt nyújtottak.

Feltörekvők és piacvezetők – a toplista

Idén két kategóriában nyerhették el a rangos elismerést a hazai vállalatok: a FELTÖREKVŐ kategóriában azok a vállalatok szerepeltek, amelyek árbevétele 2008-ban 1-3 milliárd forint között mozgott; míg a PIACVEZETŐ kategóriába olyan hazai cégek kerültek, amelyek árbevétele 2008-ban 3 milliárd forint felett volt.

„FELTÖREKVŐ” kategória

A nyugat-magyarországi régióban a MASTERFOAM Gyártó és Kereskedelmi Kft. győzedelmeskedett, mely szigetelőanyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A cég 2006-2008 közötti időszakban 89%-os árbevétel növekedést produkált. A közép-magyarországi régió legjobbjának a KRISTÁLY-99 Környezetgazdálkodási, Szolgáltató Kft.-t találta a zsűri; a cég a Magyarországon működő gazdasági társaságoknak nyújt környezetvédelmi szolgáltatásokat és 61%-os árbevétel növekedést ért el 2006-2008 közötti időszakban. A kategória kelet-magyarországi bajnoka pedig a BS PLASTIC Műanyagipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. lett, amely polietilén csomagolóanyagok, elsősorban tasakok, reklámtáskák gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A cég 2006-2008 között 133%-os árbevétel növekedést ért el.

„PIACVEZETŐ” kategória

A „PIACVEZETŐ” kategóriában a nyugat-magyarországi régió első helyezettje a Lakics Gépgyártó Kft. lett, amely 2006 és 2008 között 58%-os árbevétel növekedést ért el. A vállalat villamos motor- és generátorházak gyártásával és megmunkálásával foglalkozik. A közép-magyarországi régióból a SEMILAB Félvezető Fizikai Laboratórium Zrt.-t találták a kategória legjobbjának; a cég a félvezető és a napelem-gyártó iparágak számára fejleszt és gyárt mérőműszereket. Árbevétel növekedése 2006-2008 között 70%-os volt. A kategória kelet-magyarországi régiójának első helyezettje a Kecskeméti Konzervgyártó és Kereskedelmi Kft. lett, Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú zöldségkonzerv-gyártó vállalkozása. A cég 31%-os árbevétel növekedést ért el a vizsgált időszakban.

„FELTÖREKVŐ” kategória toplista

Nyugat-Magyarországi Régió

 1. MASTERFOAM Gyártó és Kereskedelmi Kft.
 2. Garzon Bútor Zrt.
 3. KÓKAI Töméstechnikai Kft.

Közép-Magyarországi Régió

 1. KRISTÁLY-99 Környezetgazdálkodási, Szolgáltató Kft.
 2. Lapterjesztő és Kiadó Kft.
 3. AGRIMOTOR Kismotorösszeszerelő és Értékesítő Kft.

Kelet-Magyarországi Régió

 1. BS PLASTIC Műanyagipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.
 2. NAGÉV RÁCS Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
 3. NRG AGENT Energetikai, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

„PIACVEZETŐ” kategória toplista

Nyugat-Magyarországi Régió

 1. Lakics Gépgyártó Kft.
 2. VERARBEITEN PAUSITS Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
 3. ASG Gépgyártó Kft.

Közép-Magyarországi Régió

 1. SEMILAB Félvezető Fizikai Laboratórium Zrt.
 2. FINO-FOOD Élelmiszerfeldolgozó és Kereskedelmi Kft.
 3. VAJDA-PAPÍR Gyártó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Kelet-Magyarországi Régió

 1. Kecskeméti Konzervgyártó és Kereskedelmi Kft.
 2. LAJOSMIZSEI FOLPLAST Műanyagfeldolgozó és Kereskedelmi Kft.
 3. POLI-FARBE Vegyipari Kft.